Skyltar i Sverige AB

Ljusskyltar

Ljusskyltar är enkel eller dubbelsidiga skyltar som är belysta inifrån av lysrör. För att skapa ytterligare effekt på din profilering är det bra att förstärka skylten med en stark belysning. Ljusskyltar är tillverkade med en front av till exempel akryl eller plåt som är ursågad för text eller logo. Större ljusskyltar har en front av en genomlysbar spännduk som klarar stora format utan skarvar.

Skräddarsydda ljusskyltar

Det finns många olika varianter av ljusskyltar, både vad gäller vilken typ av front man vill använda samt formen och utseendet på själva lådan. De flesta lådorna går att få med en midja vilket gör att skylten får ett tunnare och lättare utseende.
 
Här nedan följer några av dom vanligaste varianterna för denna typ av skylt:

Ljuslåda med akrylfront

LjusskyltLjusskylt
Ljusskylt
Flaggskyltar Linnégallerian Växjö
Den vanligaste varianten av ljusskylt har en stomme av lackerad aluminiumplåt och en front av vit akryl på vilken text eller logo av vinylfolie appliceras. Invändigt i stommen placeras lysrörsarmaturer eller LED (dioder) som belysningskälla.

Ljuslåda med dekaperad front

Ljusskylt med dekaperad frontLjusskylt med dekaperad front
Ljusskylt med dekaperad front
HTH Köksforum Växjö
Ljusskylt med dekaperad front1Ljusskylt med dekaperad front1
Ljusskylt med dekaperad front
HTH Köksforum Växjö
Med dekaperad front så består skyltens front av en aluminiumplåt i vilken texten eller logon fräses ur. Bakom plåten ligger en akrylskiva som kan vara belagd med folie för rätt ljusfärg. Invändigt i stomme placeras lysrörsarmaturer eller LED (dioder) som belysningskälla.

Ljuslåda med profil 10 front

Ljusskylt i profil 10Ljusskylt i profil 10
Ljusskylt i profil 10
På en ljusskylt med profil 10 front så består fronten av en aluminiumplåt i vilken texten eller logon fräses ur. Motsvarande text av 10 mm akryl beläggs med folie eller 3 mm färgad akryl och monteras in i den urfrästa fronten. Det blir en 3D effekt som påminner om en neon- eller LED-text. Invändigt i stomme placeras lysrörsarmaturer eller LED (dioder) som belysningskälla.

Ljuslåda med dekaperad front och plansågad text på distans, Profil 00P

Ljusskylt i profil 00PLjusskylt i profil 00P
Ljusskylt i profil 00P
Ljusskylt med plåtfront. Ursågat budskap/text med bakomliggande akryl Plant budskap/text monterat på distans. Invändigt belyst av lysrör eller LED.

Ljuslåda med dukfront

Ljusskyl med dukfrontLjusskyl med dukfront
Ljusskyl med dukfront
JYSK
Ljusskylt med dukfront Ljusskylt med dukfront
Ljusskylt med dukfront
Ryds
Ljusskylt med dukfront1Ljusskylt med dukfront1
Ljusskylt med dukfront
Apollos H
Används vid större format på ljuslådor (front utan skarv, duken spänns upp i en invändig ram).
Ljusskyltar behöver givetvis inte vara fyrkantiga. Här en bil med dukfront och invändig LED-belysning på Ryds i Jönköping.
Önskar du ljusskyltar där fronten/budskapet ska bytas på ett enkelt sätt så en dukfront med påsydd gummilist det ni ska ha. Gummilisten trycks ned i ett spår på stommen vilket gör att bytet ska ske helt utan verktyg, snabbt och enkelt!